Betting på armbrytning och olika styrkesporter

Styrkesport är ett samlingsnamn för olika sporter som kräver mycket muskelkraft. En annan benämning är kraftsport och hit räknas förutom armbrytning, bodybuilding, brottning, rodd, strongman, styrkelyft och tyngdlyftning. Det är inte alltid bara muskelstyrka som krävs, utan det kan även vara i kombination med explosivitet, snabbhet, uthållighet, teknik och taktik. Alla kanske inte vet vad strongman är. Det går ut på att lyfta andra vikter än skivstänger och som förknippas med kroppsarbete förr i tiden. Styrkelyft kan vara lätt att förväxla med tyngdlyftning, men sporten innebär tre olika tävlingsmoment, nämligen knäböj, bänkpress och marklyft.

Betting på olika kraftsporter

Det finns många speloperatörer online som erbjuder betting på diverse kraftsporter i samband med stora tävlingar, som till exempel SM, EM och VM men det kan också vara sommar-OS där brottning, rodd och tyngdlyftning utgör en del av alla de sommarsporter och discipliner som är med och tävlar. När det gäller brottning kan man även spela på matchresultat i World Wrestling Entertainment (WWE). Kort uttryckt är det en slags underhållningsbrottning, som på svenska kallas amerikansk eller professionell fribrottning. Sporten är i mångt och mycket en scenkonst med skådespel inför publiken, där den ena brottaren spelar god och den andre ond. En intressant uppgift är att dessa matcher är uppgjorda i förväg och att de båda brottarna egentligen samarbetar för att inte någon av dem ska skada sig allvarligt.

Ytterligare en sport som kan inkluderas i styrkesporter och som man kan betta på är Mixed Martial Arts (MMA) i Ultimate Fighting Championship (UFC). Där delas de tävlande in i hela sju viktklasser. Förutom slag, sparkar och kast är det markkamp, helst med fullkontakt som gäller. Här brukar det gå att spela både på själva matchresultatet och på hur många ronder matchen kommer att pågå.

Betting på just armbrytning kan vara svår att finna, men det torde erbjudas i samband med ovan nämnda stora mästerskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.